Muğla Baskı Beton
19
Ara

Muğla Baskı Beton

Baskı beton uygulaması ilk kez 1970’li yılların başında Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılmıştır. Yüksek yüzey kaplama maliyetlerinden kurtulmak için keşfedilen bu yöntem oldukça ekonomiktir. Muğla baskı beton olarak ülkemizde bu alanda yıllardan beri hizmet veriyoruz. Her zaman güvenin ve kalitenin adresi olan firmamız, tamamen garantili olacak şekilde baskı beton uygulaması yapmaktadır. Baskı beton uygulamaları çok uzun ömürlü uygulamalardır. Ancak uzun ömürlü olmasının bir diğer sebebi de kullanılan malzemenin kalitesi ve yapacak olan kişilerin profesyonelliğine bağlıdır.

Muğla Baskı Beton
Muğla Baskı Beton

Dünya genelinde en çok tercih edilen uygulama olmasının bir sebebi de sağlam, dayanıklı ve uzun ömürlü olmasıdır. Bunun yanında estetik görünümler sunması, kısa sürede tamamlanması ve ekonomik olması da tercih edilme sebeplerindendir. Uygulandığı alanlara pozitif bir hava katan baskı beton aynı zamanda çevresiyle de uyum içerisinde olan uygulamalardır. Muğla baskı beton uygulamalarının kısa sürede tamamlanması uygulamanın kolaylığından değil, tamamen bizim profesyonelliğimizden kaynaklanmaktadır.

Baskı Beton Nedir?

Görenlerin hayran kaldığı ve tekrar tekrar baktığı oldukça ekonomik ve bir o kadar da sağlam olan yüzey kaplama sistemlerine baskı beton denilmektedir. Hemen her alana rahatlıkla uygulanabilme özelliğine sahip olan baskı beton ile her tür yaşam alanınıza renk katabilirsiniz. Doğal, modern, antik gibi birçok görünümü meydana getiren baskı beton ile sizde mükemmeli ve kaliteyi sonuna kadar yaşayacaksınız. Görünüş itibariyle adeta puzzle gibi duran ancak ondan çok daha kaliteli ve sağlam olan bir uygulamadır.

Baskı Beton Uygulamasında Kullanılan Malzemeler

Baskı beton uygulamalarında oldukça geniş bir malzeme kullanım yelpazesi vardır. Muğla baskı beton olarak birçok çeşitte malzeme kullanmaktayız. Ancak kullanılan malzemelerin türü firmadan firmaya değişiklik gösterebileceği gibi uygulamayı yapan kişilere bağlı olarak da değişiklik gösterebilir. Fakat bazı malzemeler var ki kesinlikle baskı beton uygulamasının olmazsa olmazlarıdır. İşte olmazsa olmaz konumundaki bu malzemeler;

Boya
Yüzey ve renk sertleştirici
Sivri uçlu ve yuvarlak malalar
Önceden seçilen dekoratif kalıplar
Harç
Cila
Tokmak
Kalıp ayırıcı

Muğla Baskı Beton Avantajları

Yaptığımız uygulamaların tamamı garantili olup, her zaman teknik destek hizmet imkanı sağlıyoruz. Firmamızın yapmış olduğu uygulamalarda kullanılan malzemelerin tamamı birinci sınıf A kalite malzemelerdir. Bu yüzden Muğla baskı beton avantajları oldukça fazladır. İşte müşterilerimize bizi tercih etmeleri için bazı nedenler;

Baskı beton uygulamalarımız ömürlük uygulamalardır.
Kullanılan malzemeleri 1. Sınıf en kaliteli malzemelerdir.
Çevresiyle tamamen uyumlu çalışmalar yapılır.
Benzerlerine oranla oldukça ekonomiktir.
Baskı beton uygulamalarımız hem şık hem de estetik bir görünüme sahiptir.
Kolay kolay kirlenmez ve kısa sürede temizlenir bir yapısı vardır.
Soğuktan ve sıcaktan etkilenmez. Renk canlılığını çok uzun yıllar bozulmadan korur.
Pürüzsüz ve kaydırmaz bir yüzeye sahiptir.

Muğla Baskı Beton Uygulama Alanları

Yaptığımız çalışmalar birinci sınıf çalışmalarıdır. Günümüz ileri teknolojilerini de kullanarak hemen her alana rahatlıkla uygulama yapabiliyoruz. Muğla baskı beton uygulama alanları noktasında sizlere çok geniş bir yelpaze sunmaktadır. Aklınıza gelebilecek hemen her alana kolaylıkla baskı beton uygulaması yapabiliyoruz. En sık uygulama yaptığımız alanların başında ise;

Peyzaj çalışmalarının yapıldığı şehir içleri
Özellikle tarihi turistik alanlar
Sahiller
Otantik kafeler
Alışveriş merkezleri
Yürüyüş yolları
Teraslar
Duvarlar
Caddeler
Otoparklar
Havuz kenarları
Parklar ve bahçeler
Lunaparklar
Geleneksel görünümlü oteller
Okullar
Hastane bahçeleri
Tarzı mekanlar gelmektedir. Baskı beton uygulaması yaptığımız bütün alanlar elbette bununla sınırlı değil. Bunların haricinde konutlarınızda bulunan mutfak, banyo, tuvalet, koridor ya da balkon gibi alanlarda bizim uygulama alanlarımızdandır.

Baskı Beton Uygulaması Nasıl Yapılır?

Baskı beton uygulamaları ardışık bir kısım aşamalardan meydana gelmektedir. Bu aşamaları her birisi uzmanlık gerektiren ve çok dikkat edilmesi gereken kısımlardır. Kesinlikle sıradan kişilerin yapabileceği bir iş değildir. Aksi halde uygulamalarınızda başarı elde etmeniz mümkün olmaz ve hayal ettiğiniz sonuca kavuşamazsınız. Muğla baskı beton nasıl yapılır diye merak edenler için uygulama aşamalarımızın bir kısmını burada anlatacağız.

Firmamız saha çalışanları ilk olarak baskı beton uygulamasının olmazsa olmazı olan zemin etüdü çalışmasını yapar. Zeminde bulunan ve istenmeyen türden olan çalı, ot, çim, kaya, taş ve benzeri nesnelerden zemin arındırılır.

İkinci aşama olarak ise, uzman ekibimiz zemin için en uygun formların ayarlanması ve zemine yerleştirilmesi işlerini halletmektedir. Bu ilk iki aşama başarılı bir baskı beton uygulaması için olmazsa olmazdır. Yine baskı beton uygulamasının uzun ömürlü olması için gerekli olan uygun drenaj sıcaklığı bu ilk iki aşamanın düzgün yapılmasıyla elde edilir.

Muğla baskı beton aşamaları arasında en önemlilerinden biriside 3. Aşama olan harcın hazırlanması ve zemine dökülmesidir. Bu aşama profesyonel ekibimizin titiz çalışması ile yapılır. Çünkü özel içeriğe sahip harç beton mikserinde hazırlanır ve uygun kıvama geldiğinde zemine dökülür. Dökülme esnasında saha çalışanı teknik ekiplerimiz harcın bütün yüzeye eşit dağılımı ve yüzeyde hiç boşluk kalmaması için büyük bir çaba sarf eder. Yine yüzeyde hava kabarcığının bırakılmaması da oldukça önemlidir.

Harcın dökülmesinin ardından yüzeyin düzgün ve pürüzsüz bir hale dönüştürülmesini sağlayan şaplama aşaması gelir.
Daha sonra artık yüzeyin sertleşmesi sağlanabilir. Yüzeyin sertleşmesinin ardından önceden seçilmiş olan desen ve renkler zemine uygulanır.

Yavaş yavaş sona yaklaşılan baskı beton uygulaması yüzeyi tazyikli su ile yıkanarak temizlenir. En son olarak ise yüzeye Muğla baskı beton ekiplerimiz tarafından kür adı verilen özel bir karışım uygulanır. Bu karışım sayesinde yüzey tamamen sızdırmaz ve kaydırmaz bir yapıya kavuşur. Kürleme işleminin yapılması için hava sıcaklığının uygun derecede olmasına çok dikkat edilmelidir. Bu alanda profesyonel olan hemen her ekip en uygun sıcaklığı bilir.