Kocaeli Baskı Beton
12
Ara

Kocaeli Baskı Beton

Günümüzün en çok tercih edilen ve uygulanan zemin kaplama sistemi olan baskı beton uygulamaları birçok özelliğiyle insanların beğenisini kazanmaktadır. Kocaeli baskı beton firmamızın yaptığı başarılı çalışmalar sadece ilimizle sınırlı kalmayıp bütün bölgemizde beğenilmekte ve tercih edilmektedir. Baskı beton uygulamaları benzerleri ile kıyaslanmayacak kadar avantajlı bir yapıya sahiptir. Ekonomik olması, kolay uygulanabilir olması, çok sağlam ve uzun ömürlü olmasının yanında estetik görünümlere sahip olması baskı beton uygulamalarını başlıca tercih sebebi yapmaktadır.

Kocaeli Baskı Beton
Kocaeli Baskı Beton

Her ne kadar kolay uygulanabilen bir uygulama olsa da iç içe birçok aşamadan oluşan bu uygulama kesinlikle profesyoneller tarafından uygulanmalıdır. Aksi takdirde istediğiniz başarılı sonucu elde edemeyebilirsiniz. Granit ya da doğal taşlarla uygulanan baskı beton uygulaması ile en güzel zeminlere kavuşacaksınız.

Baskı Beton Uygulama Alanları

Çok geniş bir uygulama yelpazesine sahip olan bu teknikle istediğiniz hemen her mekana rahatlıkla uygulama yaptıra bilmektesiniz. Kocaeli baskı beton uygulama alanları her biri alanında profesyonel ekibimiz ve kaliteli malzemelerimiz sayesinde neredeyse sınırsızdır. Uygulama alanları arasında en sık bilinenleri ise;

  • Caddeler
  • Otoparklar
  • Geleneksel görünümlü oteller
  • Duvarlar
  • Teraslar
  • Sahiller
  • Parklar ve bahçeler
  • Okullar
  • Hastane bahçeleri
  • Lunaparklar
  • Havuz kenarları
  • Yürüyüş yolları
  • Otantik kafeler
  • Alışveriş merkezleri
  • Peyzaj çalışmalarının yapıldığı şehir içleri
  • Özellikle tarihi turistik alanlar

Gibi mekanlar olmaktadır. Uygulandığı alanlara ayrı bir pozitif enerji katan zemin kaplama sistemleri ile eşsiz görünümler elde edilmektedir. Görenlerin dönüp bir kez daha baktığı çevresiyle tam bir uyum içerisinde olan baskı beton uygulama alanları noktasında sizin hayal etmeniz Kocaeli baskı beton firmasının uygulaması için yeterlidir. Bu uygulamanın insanların dikkati çekmesinin bir başka yönü de şarkılara dil beste olmuş ünlü Arnavut Kaldırımları görüntüsüne sahip olmasıdır. Arnavut kaldırımlarına çok benzeyen bu uygulamanın ondan farkı ise bütün halinde olmasıdır.

Arnavut kaldırım taşları tek tek elle döşenmekte ve aralarında boşluk kalmaktadır. Zamanla bu boşlulardan otlar çıkmaktadır. Oysa baskı beton uygulamaları bütün halinde olup, böyle bir durum asla söz konusu değildir. Yüzeyi tek parça halinde dümdüz, canlı renklerle bezenmiş ve kaydırmaz bir yapıya sahip baskı beton uygulamaları ile istediğiniz desenleri elde edebilirsiniz.

Baskı Beton Uygulaması İlk Hangi Ülkede Kullanıldı?

En çok tercih edilen zemin kaplama sistemlerinden olan baskı beton uygulamaları ilk kez ABD’de kullanılmaya başlanmıştır. Diğer zemin kaplama sistemlerinin çok maliyetli olması insanları farklı arayışlara yöneltmiştir. Kocaeli baskı beton uygulamasının ilk ortaya çıkışı daha ekonomik bir zemin kaplama sistemi keşfetme çalışmaları neticesinde bulunmuştur. Amerika’nın ardından başta Almanya, İngiltere ve Fransa gibi gelişmiş Avrupa ülkeleri olmak üzere bütün Avrupa’ya yayılmıştır.

Ülkemizde ise ilk kez 1990’lı yıllarda İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir belediyelerinde kullanılmaya başlamıştır. Zamanla teknoloji ile birleşen uygulama 2000’li yıllardan itibaren ülkemizin hemen her yerinde yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Kocaeli Baskı Beton Uygulama Aşamaları

Her ne kadar kolay uygulanabilen bir zemin kaplama sistemi olsa da birçok aşamadan meydana gelmektedir. Kocaeli baskı beton uygulama aşamaları çok önemli olup, kesinlikle bu alanda profesyonel bir ekip tarafından uygulanmalıdır. Sıradan kişilerce yapılacak uygulamalardaki hatalar başarısız sonuçlar almanızı sağlayacak ve istediğiniz sonucu elde edemeyeceksiniz. Sizin için yaptığımız çalışmanın bazı aşamalarını burada belirtelim.

İlk olarak yaptığımız çalışma zemin etüdü olmaktadır. Kesinlikle baskı beton uygulamasının ilk ve en önemli adımlarındandır. Zeminde bulunan istenmeyen türden çakıl, kaya, taş, kesek, ot, çim gibi nesneler arındırılmalıdır.

Zemin etüdünden sonra ise, formların ayarlanma ve zemine yerleştirilme kısmı gelmektedir. Bu ilk iki aşamada hata yapılamamalıdır. Çünkü uygun drenaj sıcaklığını elde etmede bu iki aşama çok önemlidir.

Kocaeli baskı beton uygulama aşamalarında sırada harcın hazırlanması ve zemine uygulanması bulunmaktadır. Özel içeriğe sahip harç beton mikserinde hazırlanıp uygun kıvama geldikten sonra zemine dökülür. Harç dökülürken uzman ekip yoğun bir çalışma yapar. Çünkü harcın zeminin her yerine eşit dağılması, boşluk bırakılmaması ve yüzeyde hava kabarcığı kalmaması çok önemlidir.

Bir sonraki aşamada ise yüzeyin düzleştirilmesini ve pürüzsüz bir yapıya kavuşmasını sağlayan şaplama aşaması bulunmaktadır.

Şaplamanın ardından yüzeye sertleştirici toz serpilir ve zemin yüzeyinin sertleştirilmesi sağlanır.

Sırada seçilen renk ve desenlerin zemine uygulanma aşaması bulunmaktadır ki bu aşamada oldukça önemlidir.

Artık baskı beton uygulamasında sona doğru yaklaşılmaktadır. Yapılan birkaç çalışmadan sonra artık süpürge ile bitirme ve tazyikli su ile yüzeyi yıkama aşaması yapılır. En son ise Kocaeli baskı beton ekibi yüzeyi her tür kimyasaldan koruyacak sızdırmaz özelliğe sahip kür bileşiği uygular. Zemin yüzeyindeki gözle görünmeyen çatlakları ve pürüzleri kapatan bu karışım kaydırmaz bir özelliğe sahiptir.

Kocaeli Baskı Beton Uygulaması Avantajları Nelerdir?

  1. Uzun ömürlü, dayanıklı ve sağlam uygulamalardır,
  2. Temizlenmesi kolay olup, kolay kolay leke tutmaz,
  3. Kocaeli baskı beton uygulaması yakıcı güneşten etkilenmez,
  4. Soğuk havalar zemin yüzeyinde herhangi bir problem oluşturmaz,
  5. Ekonomiktir,
  6. Sınırsız sayıda renk ve desen seçeneği bulunmaktadır,
  7. Tek parça ve geniş bloklar halinde olup, çökme yapmaz,
  8. Çok şık görünümlere sahip olması gibi durumlar yer almaktadır.

Baskı Beton Malzemeleri Nelerdir?

Baskı beton uygulamalarının malzemeleri birçok farklı unsurdan meydana gelir. Kullanılan malzemeler firmalar arası değişiklik gösterebileceği gibi bazı malzemeler var ki hemen her firmada bulunması gereklidir. Kocaeli baskı beton malzemeleri içerisinde de olmazsa olmazlardan sayılan malzemelerimiz ise;

Kalıp ayırıcı
Cila
Tokmak
Sivri uçlu ve yuvarlak malalar
Önceden seçilen dekoratif kalıplar
Boy
Yüzey ve renk sertleştirici
Harç

Kocaeli Baskı Beton Fiyatları

Ülkemizde çok fazla sayıda baskı beton uygulaması yapan firma ya da şirketler bulunmaktadır. Ancak içlerinde profesyonel manada bu uygulamayı yapanların sayısı oldukça azdır. Bu yüzden baskı beton uygulamasında birçok farklı fiyat alternatifi duyabilirsiniz. Ancak baskı beton uygulamaları genel olarak uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne, kullanılan malzemenin kalitesine, firmanın güvenilirliğine göre değişiklikler gösterebilmektedir.

Baskı Beton Firması Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kocaeli baskı beton hem fiyat politikasıyla hem de sorunsuz profesyonel hizmet kalitesiyle her zaman vatandaşlarımızın yanında olmuştur. Baskı beton uygulaması yaptırmak için seçilecek firmada;
Güvenilir olmalı,
Kendisini ve teknolojisini yenilemeli,,
Profesyonel bir ekibe sahip olmalı,
Aldığı işleri istenildiği gibi zamanında teslim etmeli,
Geçmiş referanslarına bakılmalı,
Ülkemizin her yerine hizmet sağlayabilmeli,
Yüklendiği işleri için her zaman destek hizmeti sağlayabilme gibi özelliklerin bulunmasına çok dikkat edilmelidir.