Eskişehir Baskı Beton
02
Ara

Eskişehir Baskı Beton

Baskı beton ilk kez Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılmıştır. 1970’li yıllarda keşfedilen uygulama yüksek maliyetli zemin kaplama sistemleri yerine daha dayanıklı ve ekonomik olan bir uygulama ararken keşfedilmiştir. Eskişehir baskı beton uygulamaları ile sizlerde ömürlük yüzey kaplama sistemlerine kavuşacaksınız. Tamamen garantili olarak yaptığımız bu uygulama sayesinde artık sizde mekanlarınıza pozitif bir hava katarak fark yaratacaksınız. Baskı beton uygulamaları sadece ülkemizde değil aynı zamanda dünya genelinde de en çok tercih edilen uygulamalardandır.

Eskişehir Baskı Beton
Eskişehir Baskı Beton

Dünyanın hemen her yerinde tercih edilen uygulamanın tercih edilmesini sağlayan elbette bazı özellikleri bulunmaktadır. Bu özelliklerin başında uzun ömürlü uygulamalar olması, kısa sürede tamamlanması, ekonomik olması ve çok şık görünümler oluşturması gelmektedir. Yılların tecrübesine sahip bir firma olarak bu noktada bütün vatandaşlarımıza hemen her tür kolaylığı sağlıyor ve garantili olarak hizmet sunuyoruz. Eskişehir baskı beton olarak en kaliteli malzemeleri kullanıyor ve tamamen çevresiyle uyumlu çevre dostu yüzeyler oluşturuyoruz.

Baskı Beton Nedir?

Yıllarca ilk günkü canlılığıyla kalabilen ve hemen her yüzeye uygulanabilen oldukça sağlam yüzey kaplama sistemlerine baskı beton denilmektedir. Baskı beton uygulamaları görünümü itibariyle bütün dünyaca meşhur olan Arnavut kaldırımlarına benzemektedir. Ancak öz itibariyle onunla alakası yoktur. Çünkü Arnavut kaldırımları tek tek elle döşenir ve aralarında belli bir miktar boşluk kalır. Bu boşluklardan zamanla ot ve benzeri nesneler çıkabilmektedir. Ancak baskı beton uygulamaları geniş bloklar halinde tek parçadan oluşur. Yani kesinlikle aralarında boşluk yoktur. Bu sayede asla açılma, bozulma ya da arasından herhangi bir nesne çıkması durumları görülmez.

Eskişehir Baskı Beton Uygulamasında Kullanılan Malzemeler

Kullanılan malzemelerin çeşitleri oldukça fazladır. Çünkü Eskişehir baskı beton malzemeleri tamamen profesyonellik ve deneyim gerektiren aletlerdir. Ancak kullanılan malzemelerin türü firmadan firmaya ve uygulamayı yapacak ekiplere göre kısmen değişiklik gösterebilmektedir. Ama bazı malzemeler var ki bütün firmaların ve ekiplerin kullanması gerekmektedir. Yani baskı beton uygulaması için olmazsa olmaz malzemelerdir. Peki bu olmazsa olmaz malzemeler hangileri?

Önceden seçilen dekoratif kalıplar
Harç
Cila
Tokmak
Boya
Yüzey ve renk sertleştirici
Sivri uçlu ve yuvarlak malalar
Kalıp ayırıcı

Eskişehir Baskı Beton Avantajları

Baskı beton uygulamaları birçok açıdan kullanıcılarına avantaj sağlamaktadır. Çevresiyle tamamen uyumlu bir yapıda olan bu uygulamalar ile sizde rahatlıkla mekanlarınızda kendi tarzınızı oluşturabilirsiniz. Eskişehir baskı beton kullanılan malzeme kalitesi ve profesyonel işçiliği sayesinde sizlere aşağıdaki avantajları vadediyor.

Sağlam, dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
Rakiplerine göre oldukça ekonomiktir.
Estetik ve şık görünümler sunar.
Çevresiyle uyumlu yüzeyler meydana getirir.
Kısa sürede kullanımınıza hazır hale gelir.
Çabuk kirlenmez ama çok çabuk temizlenir.
Pürüzsüz, düzgün ve kaydırmaz yüzeylere sahiptir.
Tamamı garantilidir ve her zaman teknik destek imkanı mevcuttur.

Baskı Beton Uygulama Alanları

Birçok vatandaş baskı beton nerelere uygulanır diye merak etmektedir. Baskı beton uygulamaları aklınıza gelebilecek hemen her mekana rahatlıkla yapılabilmektedir. Eskişehir baskı beton uygulama alanları noktasında bütün vatandaşlarımıza sınırsız seçenek sunuyor. Uygulama için sizin hayal etmeniz yeterlidir. Sadece ilimizde değil tüm Türkiye’de birçok baskı beton uygulaması gerçekleştirdik. En çok uygulama yaptığımız alanların başında ise;

Havuz kenarları
Parklar ve bahçeler
Lunaparklar
Geleneksel görünümlü oteller
Okullar
Hastane bahçeleri
Peyzaj çalışmalarının yapıldığı şehir içleri
Özellikle tarihi turistik alanlar
Sahiller
Otantik kafeler
Alışveriş merkezleri
Yürüyüş yolları
Teraslar
Duvarlar
Caddeler
Otoparklar
Gelmektedir. Uygulama yaptığımız tüm alanlar elbette bu kadarla sınırlı kalmamaktadır. Bunların haricinde mutfaklar, banyolar, balkonlar, koridorlar gibi özel yaşam alanlarındaki mekanlarda da rahatlıkla uygulama yapıyoruz.

Baskı Beton Uygulaması Nasıl Yapılır?

Baskı beton uygulamaları her ne kadar kısa sürede tamamlanabilen bir uygulama olsa da oldukça zordur. Çünkü birçok aşamadan meydana gelir ve her bir aşama profesyonellik ve deneyim gerektirir. Yani kesinlikle amatör gruplara teslim edilecek bir uygulama değildir. Eskişehir baskı beton nasıl yapılır diye merak edenler için uyguladığımız aşamalardan birkaçını sizlerle paylaşacağız.

Baskı betonun ilk aşaması olmazsa olmaz aşamalardandır. Kesinlikle çok dikkatli ve düzgün bir şekilde yapılmalıdır. İlk sırada yer alan zemin etüdü çalışması uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilmeli ve zemin baskı beton için uygun hale getirilmelidir. Gerekli görüldüğü takdirde zemine dolgu dahi yapılmalıdır.

İkinci sırada ise formların düzenlenmesi ve zemine uygulanması gelir. Bu ilk iki aşamada çok dikkatli olunmalıdır. Çünkü drenaj sıcaklığının uygun hale getirileceği aşamalar bu ikisidir.

Sırada Eskişehir baskı beton aşamaları içerisinde belki de en önemli olanı gelmektedir. Yani özel içeriğe sahip harcın hazırlanması ve zemine uygulanması var. Uzman kişiler tarafından hazırlanan harç beton mikseri yardımıyla karıştırılır ve uygun kıvama geldiğinde zemine uygulanır. Harcın döküldüğü esna çok önemli olup, bu sırada saha çalışanları harcın bütün yüzeye eşit dağılması ve yüzeyde boşluk kalmaması için yoğun bir çalışma sarf ederler. Yine yüzeyde hava kabarcığı kalmaması da çok önemlidir.

Harcın dökülmesinden sonra yüzeyi pürüzsüz hale getiren ve düzleştiren şaplama aşamasına geçilir.
Daha sonra yüzeyin sertleşmesi beklenir ve ardından önceden seçilmiş renkler ile desenlerin yüzeye uygulaması yapılır. Ardından yüzey tazyikli su ile temizlenir.
En son olarak ise yüzeye kür adı verilen özel içerikli bir kimyasal uygulanır. Eskişehir baskı beton kürleme sonucu yüzeydeki gözle görülmeyen çatlak ve pürüzleri kapatarak yüzeyi kaydırmaz kılar.

Eskişehir Baskı Beton Fiyatları

Baskı beton uygulama fiyatları ilden ile, firmadan firmaya değişiklik gösterebilmektedir. Ancak bu noktada vatandaşlarımıza dünya standartları kalitesinde profesyonel hizmeti kısa süreliğine en uygun fiyat politikası üzerinden sağlıyoruz. Bütün uygulamalarımız 1. Sınıftır ve tamamı garantilidir.